home | uitgave | expo | contact
       
 

 


Van het een komt het ander. Daar zit de kracht van Veerhuis Vier in. Eenmaal bezig met het boek De Wijsheid gaat in het grijs buitelden we over onze eigen ideeën. Daar was al meteen het idee voor de fraaie portrettenserie van de Dochters der Wijsheid. Want je kunt wel een boek maken over de geschiedenis, maar het is ook interessant om te laten zien wie deze zusters nu zijn.

Er ontstonden 45 portretten van 45 verschillende zusters en vrouwen, die allemaal als Dochter der Wijsheid iets neergezet hebben, iets kleins of juist groot, maar altijd vanuit hun gedrevenheid om deel uit te maken van die congregatie. Daar geloven ze in, dat stralen ze uit en dat maakt hen juist in hun diversiteit tot een eenheid. Deze portretten zijn in het hart van het boek geplaatst en tonen de zusters in al hun kracht en eenvoud. In 2009 werd een aantal van deze portretten geëxposeerd bij Liefhertje en De Grote Witte Reus in Den Haag. Typerend voor de zusters om zich zonder enige schroom onder het hippe haagse kunstpubliek te begeven.

Daarnaast bedachten we l’Heure des pantoufles, een kleine expositie bij de zusters in eigen huis rondom het leven van de Dochters der Wijsheid, samengesteld vanuit herinneringen aan het kloosterleven van weleer en door de zusters zelf verzameld.